Voor- en nadelen pocketvering matras

Matrassen komen in allerlei soorten en maten. Een matras is ook één van de belangrijkste componenten voor een comfortabele nachtrust. Het matras dient jouw lichaam te ondersteunen en comfortabel te zijn zodat je lichaam en geest goed uitrust. In dit artikel gaan wij bespreken wat een pocketvering matras jou te bieden heeft.

Wat is een pocketvering matras

De naam zegt het al, de basis van een pocketvering matras is gebaseerd op veren. Iedere veer zit verpakt in een zakje (pocket). Dit zorgt ervoor dat de veren los van elkaar kunnen bewegen, zonder dat de veren vast in elkaar komen te zitten. Rondom de veren zit een afdeklaag, het type materiaal dat wordt gebruikt om de veren af te dekken helpt mee aan een betere comfort. 

Een pocketveer matras is één van de populairste keuze in Nederland en België. Dit komt door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het is een relatief goedkoop matras, maar je krijgt er wel veel comfort voor terug. Daar houden wij van. 

Verschil tussen bonellvering-  en pocketvering matrassen

Op de markt is er nog een type matras dat gebaseerd is op veren, namelijk bonellvering matrassen. In dit artikel gaan wij dieper in op wat een pocketvering matras jou te bieden heeft, maar leggen graag het verschil uit tussen bonellvering en pocketvering. 

De bonellveer is de goedkoopste variant van de twee. De voordeel van dit type veer is dat het goed ventileert en vaak erg voordelig zijn. Nadeel van bonellvering is dat de veren aan elkaar verbonden zijn, hierdoor kunnen de veren niet apart bewegen en wordt de druk minder goed verdeeld. Dit resulteert dat je het gevoel hebt op een trampoline te liggen. Daarnaast is een veelgehoorde klacht dat er snel drukpunten ontstaan wat oncomfortabel aanvoelt.

De pocketveer is de duurdere variant van de twee. De voordelen van dit type vering is dat deze onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, wat de drukverdeling bevordert. Hierdoor ontstaan er niet snel drukpunten en profiteer je van een gelijkmatig comfortabel gevoel. Pocketvering staan ook bekend om hun erg goede ventilatie. Pocketvering wordt gemaakt van duurzame materialen, waardoor de levensduur langer is dan dat van bonellvering. 

Voordelen van een pocketvering matras

Terug naar het hoofdonderwerp, de pocketvering matras. Er zijn voldoende pluspunten aan het matras van een sirieuze positieve impact kan hebben op jouw slaapkwaliteit en slaapcomfort. De voordelen van een pocketvering matras zijn onder andere…

Goede ondersteuning voor het lichaam

Een pocketveermatras bestaat uit honderden veren per m2. Iedere veer kan onafhankelijk van elkaar bewegen. Dit maakt dat het lichaam in een natuurlijke houding terecht komt en goed gedragen wordt door het matras. Hoe meer veren er in het matras zitten, hoe beter de ondersteuning voor het lichaam.

Hoge comfort

Een matras hoort naast goede ondersteuning ook zeer comfortabel te liggen. De pocketvering matras komt hierin ten goede. De veren worden onafhankelijk van elkaar belast door jouw lichaam, dit zorgt ervoor dat er geen kuilvorming ontstaat. Ook beschikt een pocketveer matras over diverse afdeklagen, wat jouw slaapcomfort ten goede komt. Zo is een koudschuim afdeklaag in de regel goed ventilerend en relatief stevig, traagschuim wat zachter en warmer en gel meer soepeler en ademend. Je kunt het pocketveermatras dus afstemmen op jouw wensen.

Vochtregulatie en ventilatie

Dankzij de open structuur van de veren profiteert het matras van uitstekende vochtregulatie en ventilatie. Een pocketveer matras ventileert doorgaans beter dan een schuimmatras. Het voordeel hiervan is dat vocht gemakkelijk het matras verlaat en verdampt en je lichaamswarmte kan ook zijn plek vinden. Een pocketveer matras is dus uiterst geschikt voor mensen die veel transpireren en/of het warm hebben in bed. 

Nadelen van een pocketvering matras

Een pocketvering matras kent ook enkele nadelen. Het matras is niet de meest kwalitatieve matras op de markt, maar wel het matras met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Maak voor jezelf de afweging of de nadelen, ook echt nadelen voor jou zijn. 

Hygiëne is niet optimaal

Het matras beschikt over veel open ruimtes, hier kan zich stof gaan nestelen. Wij raden aan om dan ook geen pocketveringmatras te nemen als je veel last hebt van allergién. 

Magnetische velden

De veren in het matras zijn van mentaal, dit kan ervoor zorgen dat er een magnetisch veld ontstaat. Een groot deel van de mensen zal dit niet opmerken, maar het kan zijn dat je hier gevoelig voor bent. 

Niet geschikt op een lattenbodem

Het matras heeft tegendruk nodig aan de onderkant om de veren in te kunnen drukken wanneer jij erop gaat liggen. Bij een lattenbodem heeft het matras niet overal tegendruk omdat er open stukken zijn aan de onderkant. Wij adviseren om een pocketvering matras te combineren met een boxspring.

Pocketvering matras beoordeling

De voor- en nadelen nogmaals op een rijtje om te kijken of dit matras iets voor jou is.

Voordelen

  • Goede lichaamsondersteuning  
  • Hoge comfort
  • Goede vochtregulatie
  • Ventilerend matras
  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Populair in Nederland en België

Nadelen

  • Hygiëne is niet optimaal
  • Magnetische velden
  • Niet geschikt op lattenbodem

Conclusie:

Pocketveringsmatras is een matras dat je zeker kunt overwegen om te kopen. Door de goede prijs-kwaliteitsverhouding en het hoge comfort wat je ervoor terug krijgt. Het matras is uiterst geschikt voor personen die het snel warm hebben en/of veel transpireren. Een pocketveer matras heeft zichzelf bewezen en is daarom populair in zowel Nederland als België.