Voor- en nadelen koudschuim matras

Wanneer je op zoek bent naar goede, comfortabele nachtrust is het matras één van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden. In dit artikel gaan wij bespreken wat het koudschuim matras jou te bieden heeft. 

Wat is een koudschuim matras

Koudschuim matras is één van de betere matrassoorten op de markt. Koudschuim is premium-schuim met geweldige eigenschappen. Van nature heeft koudschuim een open celstructuur dat ervoor zorgt dat het matras goed ventileert en vocht doorlaat. Door deze open celstructuur blijft de matras ook goed koel, ideaal voor personen die het snel warm hebben en/of veel transpireren in bed.

Een goed koudschuim matras is erg duurzaam en gaat jarenlang mee. Door de kwaliteit van het materiaal biedt het enorm veel comfort en ondersteuning voor het lichaam. Het matras is elastisch en past zich daardoor uitstekend aan op het lichaam, het zal zich vormen naar de contouren van jouw lichaam. Ook biedt koudschuim matrassen goede progressieve tegendruk. Dit betekent dat hoe meer je het matras indrukt, hoe meer het matras een tegendruk zal geven. Dit resulteert in het goed ondersteunen van het lichaam.

Voordelen van een koudschuim matras

Koudschuim matras biedt enorm veel voordelen wat een serieuze impact kan hebben op jouw slaapkwaliteit en slaapcomfort. De voordelen van een koudschuim matras zijn onder andere…

Goede ventilatie

Een koudschuim matras biedt extreem goede ventilatie. Door de open celstructuur van het schuim ventileert het matras goed en neemt het gemakkelijk vocht op. Zelfs wanneer je zweet zal dit matras niet klam aanvoelen. Dit matras is hierdoor heel fijn in de zomer, denk aan de warme nachten. Het matras is in het algemeen geschikt voor personen die het snel warm hebben en/of veel transpireren in bed. 

Perfecte lichaamsondersteuning

Koudschuim matrassen zijn gemaakt van premium schuim. Het biedt een perfecte ondersteuning voor het lichaam, ongeacht je lichaamsgewicht. Dit maakt koudschuim matrassen uniek tegenover andere matrassoorten. Het matras zal zich vormen naar jouw lichaam en meer tegendruk geven op hoge drukpunten, denk aan je schouders en heup. Hierdoor zal je lichaam zich op een natuurlijke manier vormen. 

Aangezien het matras minder druk geeft op de rest van je lichaam, stimuleert dit de doorbloeding van je huid. 

Ultieme slaapcomfort

Het matras is zeer duurzaam en geeft goede ondersteuning aan het lichaam. Door de kwaliteit van het matras zul je geen last hebben van kuilvorming. Dit zorgt ervoor dat jij lang kunt genieten van het matras. Ook voor een hogere lichaamsgewicht is slaapcomfort gegarandeerd. 

Hygiënisch en anti-allergie

Een koudschuim matras is makkelijk schoon te maken. Om deze reden wordt dit matras soort ook veel gebruikt in ziekenhuizen. Daarnaast is het matras erg geschikt als je last hebt van allergieën. Koudschuim matras is door zijn hygiëne en materiaal niet snel vatbaar voor schimmels, allergieën of dergelijke. 

Lange levensduur

Een goed koudschuimmatras gaat ongeveer 10 tot 12 jaar mee, dit is bijna twee keer zo lang als andere matrassoorten. De levensduur kun je verlengen door regelmatig het matras te keren. 

Nadelen van een koudschuim matras

Koudschuim matras heeft veel minder nadelen als je het vergelijkt met de voordelen. Maar toch zijn er enkele nadelen, maak voor jezelf de afweging of dit ook voor jou daadwerkelijk een nadeel is.

Gewicht van het matras

Het matras is van extreem goede kwaliteit (voordeel), maar hierdoor ook zwaar. Dit kan een nadeel zijn wanneer je het matras moet verplaatsen en/of omdraaien. 

Duurdere matrassoort

Prijs-kwaliteit staat altijd in verhouding. Doordat het matras van dusdanige kwaliteit is, behoort dit ook tot de duurdere varianten matrassen. Dit kan een nadeel zijn als je te maken hebt met een beperkt budget. Wel is het belangrijk om te beseffen dat matras één van de belangrijkste component is voor een goede nachtrust. 

Koudschuim matras beoordeling

De voor- en nadelen nogmaals op een rijtje om te kijken of dit matras iets voor jou is.

Voordelen

  • Goede ventilatie  
  • Perfecte lichaamsondersteuning
  • Ultiem slaapcomfort
  • Hygiënisch & anti-allergie
  • Meest kwalitatieve matras
  • Lange levensduur, duurzaam

Nadelen

  • Zwaar matras
  • Duurdere matrassoort

Conclusie:

Wanneer jij een koudschuim matras aanschaft weet je zeker dat je goed zit. Het zijn kwalitatieve matrassen die je lichaam goed ondersteunen en comfort ten goede komen. Dankzij de goede ventilatie is dit type matras uitermate geschikt voor mensen die het snel warm hebben en/of veel transpireren. Het matras is één van de betere matrassoorten.