Elektrische boxspring kopen

De standaard vlakke boxspring is niet voor iedereen de juiste keus. Een elektrische boxspring kan extra comfort en beleving geven dat nodig is. Met een elektrische boxspring is het bed verstelbaar in verschillende posities. Wil jij of heb je interesse in een elektrische boxspring, dan raden wij aan het rest van het artikel te lezen. 

Wat is een elektrische boxspring

Wanneer je kiest voor een elektrische boxspring, kun je het hoofd- en/of voeteneinde door middel van een motortje verstellen. Met een elektrische boxspring zit en/of lig je altijd in een ergonomische houding, wat erg belangrijk is wanneer je zuinig met je lichaam om wilt gaan. 

De elektrische boxspring zorgt ervoor dat jij je in een fijne houding kan bevinden bij bijvoorbeeld het lezen van een boek of kijkend naar een goede film op Netflix. Ook heeft de elektrische boxspring voordelen bij medische klachten, denk aan rug- en schouderklachten en vermoeide benen. 

Voordelen van een elektrische boxspring

Een elektrische boxspring kan een grote waarde hebben in de slaapkamer. Je besteedt een veel tijd in de slaapkamer. Ontdek wat een elektrische boxspring jou te bieden heeft. Graag willen wij nog aangeven dat onderstaand extra kan gelden voor mensen op leeftijd. Natuurlijk gelden de voordelen voor iedereen. 

Betere houding voor je rug

Wanneer je last hebt van klachten in je onderrug is een elektrische boxspring ideaal. Door het voeteneinde een stukje omhoog te verstellen ontlast je de spieren van je onderrug en worden de rugwervels verlicht. Dit zorgt ervoor dat je rug ontspant, dit voel je direct. De kans is groot dat je rugklachten overdag zullen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. 

Gebruikscomfort

Comfort is zeer belangrijk bij het uitkiezen van je bed. Een elektrische boxspring gooit een extra schepje comfort er bovenop. Mocht je televisie kijken, een boek lezen of werken op de laptop in bed is een verstelbare boxspring op elektra zeker een uitkomst. Door het hoofdeinde en ter hoogte van je knieholtes te verhogen zit je in een ergonomische houding. Naast dat het erg comfortabel zit, helpt het ook om pijnklachten te voorkomen. 

Door deze houding aan te nemen verklein je de kans op (onder)rug-, schouder- en nekklachten te voorkomen. Win-win. 

Ook geschikt voor twee personen

Een veelgehoorde zorg is of je de boxspring ook per liggedeelte kunt afstellen. Het antwoord hierop is: Ja, dit is mogelijk. 

Het elektrische verstelbare systeem van de boxspring is per persoon te gebruiken en dus los van elkaar te regelen. Wanneer jij rechtop wilt gaan zitten, kan je (toekomstige, liefde is voor iedereen) partner gewoon in de lighouding blijven. Je kunt het bed dus volledig afstemmen op je persoonlijk voorkeuren.

Geschikt voor lange termijn

Een bed of boxspring kopen doe je niet voor eventjes, het is langetermijndenken. Wellicht heb jij nu nog niet de behoefte of medische noodzaak om een elektrische boxspring aan te schaffen, maar mogelijk over een paar jaar wel. Houd altijd het lange termijn voor ogen. 

Nadelen van een elektrische boxspring

Wij hebben goed nagedacht over wat de nadelen zijn van een elektrische boxspring, dit was een lastige taak. Er zijn weinig tot geen nadelen bij het gebruik van een elektrische boxspring. Het enigste wat mogelijk een nadeel kan zijn is…

De prijs

Een elektrische boxspring is wat duurder in aanschaf dan een vlakke, niet verstelbare boxspring. Dit hoeft zeker niet véél meer te zijn, een elektrische boxspring is al te kopen vanaf ongeveer 700 euro. 

Sommige onderdelen niet herbruikbaar

Het is belangrijk om te controleren of je oude artikelen kunt hergebruiken bij je elektrische boxspring. Neem bijvoorbeeld een topmatras / topper als voorbeeld. Wanneer je eerder een vlak, niet verstelbaar bed hebt gehad, kun je deze niet gebruiken op een elektrische boxspring. Een elektrische boxspring maakt gebruik van een splittopmatras / splittopper.

Houd ook rekening met het matras, bij een elektrische boxspring adviseren wij om twee enkele matrassen aan te schaffen in plaats van een tweepersoonsmatras.